Een schilderij maken.

Computerontwerp                            “Deadly Samurai”.

 

 Compuitertekening_Samurai_2

Het eerste ontwerp duurt meestal een paar dagen voor ik daar tevreden over ben. Hier aan voorafgaand heb ik er al ettelijke verworpen. Het moest een Samurai worden die in een dodelijk gevecht verwikkeld is maar waarvan je de tegenstander niet ziet. Is het ontwerp eenmaal naar mijn zin dan begin ik met het schilderen van de eerste laag. In dit geval besloot ik de ondergrond te spuiten in de kleuren goud en zilver. Goud links want dan zou het metalen zwaard goed uitkomen.

 

 

 

Het tweede ontwerp

 Samurai

 

 

Dit is het bovenstaande computer ontwerp in kleur met wat extra details. De kleuren zijn op het moment van ontwerpen nog niet van belang, de eigenlijke kleuren worden pas opgezet met de eerste laag. De compositie is belangrijker. In de loop van het schildersproces zal daar nog het een en ander aan veranderen.

 

 

Deadly Samurai 1

Samurai_P_2

 

 

Vandaag is het 20 februari en ben ik aan het eigenlijke schilderwerk begonnen op een linnen doek van 60 x 70. Zoals u ziet heb ik de rode zon uit de Japanse vlag er nog bijgevoegd in de eerste laag. Deze dag heb ik gebruikt om de kleuren te bepalen. Wat u nu ziet zijn slechts wat basiskleuren. Met de tweede en derde laag worden de originele kleuren aangebracht. Kleuren zoals ik ze in gedachten heb dus. In de tweede en derde laag worden ook alle details aangebracht. Volgende keer meer.

 

 

 

Deadly Samurai 2

2eLaag

 

 

De kleuren zijn bepaald en daar wijk ik niet meer van af. Ook het zwaard is aangebracht. Het is niet geschilderd maar er op geplakt. Het is gesneden uit karton en beplakt met metaalfolie. Zo ziet het zwaard er levensecht uit. (Voor zover dat mogelijk is op een schilderij) Ook de tweede laag acrylverf is aangebracht met de meeste details. We gaan nu naar de laatste laag verf en de rest van de details.

 

 

 

Het eindresultaat.

DSC01170

 

Het schilderij is klaar. De laatste details zijn aangebracht en het geheel is met een doffe vernis gespoten voor de houdbaarheid. Dat spuiten was een hele klus want het goud en zilver reageerde niet goed op de lak. Ik had van tevoren natuurlijk proefstukjes gemaakt op een oud doek. Nu was het dus zaak om alles goed af te plakken om zo het goud en zilver te beschermen. Het teken links boven is het teken voor “Samurai” en het rechter teken staat voor “moed”
Hierna heb ik er een lijst omheen gemaakt die ik in dezelfde kleuren goud en zilver gespoten heb. Mijn naam er op en het is eindelijk klaar. Ik ben er af en aan bijna een maand mee bezig geweest.