Gaea

Door experimenten van de magiërs dreigt de planeet Gaea (spreek uit “ga-e-a”) uiteen te scheuren want de magie is aan het weglekken. Er wordt een poging gedaan om vier ten dode opgeschreven mensen van de aarde naar Gaea te halen, want zij zijn de enige die deze wereld van de ondergang kunnen redden. Ondanks dat er weinig magie over is lukt het Barlin, heerser van Gaea, om samen met zijn krachtveld beheerders de vier “Aardgeesten” over te brengen naar Gaea.  Zij krijgen elk apart opdracht zijn wereld van de ondergang te redden. Alle vier krijgen ze iets mee van de magie die nog over is op deze kleine planeet om hen te helpen in hun queeste. Ook worden zij bijgestaan door Lempitha met haar zwaard Vuurdans, Lorkan de enorme Bergtrol en Zekor de dwerg.

Een van de vier die op het punt staat te sterven is Merlijn, een verzekeringsagent uit Engeland, op aarde krijgt hij een een auto ongeluk. Merlijn komt in het bezit van een magische staf, maar hoe moet hij dat ding aan de gang krijgen. Marlie komt uit Holland, zij staat op het punt om te komen bij een parachute ongeval als zij wordt overgebracht naar Gaea. Daar krijgt zij de magie van het genezen, maar zij merkt al snel dat deze gave erg gevaarlijk kan zijn. Kiro is een reusachtige zwarte safarileider uit Kenia. Een stroper staat op het punt hem te doden, als laatste ziet hij de mondingsvlam van het pistool. Op Gaea komt hij weer bij in de Kluspit, een kroeg. Daar ontmoet hij Zekor de dwerg en ze raken bevriend. Als laatste komt Alice aan samen met haar partner Jonnie.  Zij komen uit New-York waar ze in een vuurgevecht verwikkeld waren met gangsters. Jonnie werd dodelijk getroffen en bij aankomst op Gaea begraaft zij hem aan de oever van het meer Chincoka. Het liefst zou zij zelf ook zijn gestorven want Jonnie was niet alleen haar partner maar ook haar geliefde.

Barlin stuurt haar met een missie  naar de Bergtrollen. Na enkele avonturen ontmoeten de eerste drie elkaar en samen met Lempitha en Zekor zoeken ze een manier om het uiteen scheuren van de planeet te stoppen en het weglekken van de magie een halt toe te roepen. Wat is Gaea voor een planeet, wat is haar geheim en wat is haar link met de aarde? Hoe kan hier magie zijn en hoe kan dat weglekken? Wie of wat is daar verantwoordelijk voor en zullen de vier Aardgeesten in staat zijn om de planeet, en dus ook zichzelf,  op tijd te redden?

Download dit boek als EPub

ISBN: 978-90-8834-280-6
Cover art: Merel Everaerts