Over mij

Zoals het webadres van mijn website en de titel hierboven al doen vermoeden, mijn naam is Rob Faas. Via deze pagina wil ik u graag wat over mijzelf vertellen maar mocht u geen interesse in hebben in het hele verhaal dan raad ik u aan uzelf te beperken tot mijn hobby’s waarop deze website is gebaseerd, namelijk schilderen en schijven.

Voor alle geïnteresseerden; voluit heet ik Robert Peter Carl Antonius Maria Faas, ik ben geboren in Zaandam op 2 maart 1941. Ik kom uit een gezin van 13, buiten mijn vader Arie en mijn moeder Jo heb ik vijf broers en vijf zussen.

In 1966 ben ik getrouwd (jazeker, meer dan 50 jaar!) met Marijke. In 1967 werd onze dochter Merel geboren en in 1969 onze tweelingzoons Rob en Jan. Ik heb bijna mijn hele leven in Zaandam gewoond op een periode van drie jaar na. Van mijn 18e tot mijn 21e verbleef ik in Canada. Daarna ben ik weer teruggegaan naar Nederland, leerde mijn vrouw Marijke kennen en wilde ik niet meer terug naar Canada. Sindsdien wonen wij weer in Zaandam net zoals al onze kinderen. Onze kinderen hebben ons vier kleinkinderen geschonken, drie heerlijke meiden en een prachtige jongen.

Mijn hobby’s op dit moment lijken mij dus duidelijk; schilderen en schijven, mijn sport is handboogschieten. Dit doe ik bij Handboogsport vereniging Czaar Peter in Zaandam. Ik ben een van de medeoprichters van deze vereniging en hoewel ik niet meer actief bezig ben in het bestuur of commissies, ben ik nog regelmatig op de vereniging te vinden om een pijltje te schieten.

In 2005 mocht ik (onder meer voor mijn verdiensten bij Czaar Peter) uit handen van onze burgemeester en uit naam van Hare Majesteit de Koningin, de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau ontvangen. Hier ben ik natuurlijk beretrots op! Op de beroemde trapfoto sta ik (voor de kijker) helemaal links onderaan.

Ik ben altijd verzot geweest op aparte sporten, voetballen is nooit mijn ding geweest. Ik ging vroeger liever parachutespringen. De ultieme adrenaline sport waar ik in de loop der jaren bijzondere dingen heb meegemaakt. Ik weet niet of je me vandaag de dag nog uit een vliegtuig krijgt voordat deze is geland maar het is een levenservaring kan ik je vertellen!

Ook heb ik het bungeejumpen enkele malen geprobeerd. Geweldig leuk maar dat is iets dat je niet wekelijks en in clubverband doet. Dat geldt ook voor abseilen, ik heb mezelf via de voorgevel mogen laten afdalen van de, in Zaandam ‘wereldberoemde’, Rabobank toren in het centrum van de stad! Ook geweldig om te doen maar helaas maar eenmalig.

Daar ik voor mijn pensionering na een ongeluk gedwongen werd om enige tijd thuis door te brengen ben ik in die tijd een boek gaan schrijven. Toen ik weer aan het werk kon heb ik het in de kast gelegd om het tien jaar later, na mijn pensionering, daar weer uit vandaan te halen. Uiteraard moest het herschreven worden. Van het een kwam het ander en sindsdien heb ik vijf boeken geschreven waaronder een kinderboek. Dat verhaal was een idee van mijn kleindochter Dewi en samen hebben wij het uitgewerkt.

In die tijd ben ik ook gaan schilderen. Het was mijn dochter Merel die daar de aanzet toe gaf door mij wat teken en schildergerei te geven. Ik ben haar nog steeds dankbaar en dat is ook de reden dat ik op elk schilderij een “mereltje” schilder. Maar genoeg over mij. Mocht u dit helemaal hebben gelezen dan is dat in mijn ogen een hele prestatie.

Hopelijk heeft u, of gaat u, ook mijn werk bekijken. Zo niet dan is dat ook goed want ik doe het per slot van rekening allemaal voor mijzelf, omdat ik er plezier in heb en op deze manier ook nog eens wat leuks aan mijn kinderen en kleinkinderen kan geven. In plaats van achter de geraniums ben ik achter de computer en achter mijn schildersezel gekropen.